Set van 4 puntige paardenbouten voor springen en diverse terreinen Premier Equine

Set van 4 puntige paardenbouten voor springen en diverse terreinen Premier Equine
Beginnend op: € 15,07
Puntige paardenbouten, ideaal voor springen en gevarieerde bodemomstandigheden. Verkrijgbaar in 4 verschillende lengtes. Inclusief advies over gebruik en veiligheid.
Standaard Franse maten
Maathulp
Beginnend op: € 15,07
Zet op verlanglijst

Beschikbaar

Beschrijving

Set van 4 puntige paardenbouten voor springen en diverse terreinen Premier Equine

Deze nagels zijn verkrijgbaar in 4 verschillende lengtes, waarbij small de kortste lengte is en XL de langste. De nagels worden gewoon in een voorgevormd gat in het ijzer van uw paard geschroefd, gemaakt door uw hoefsmid. Al onze nagels vereisen een standaard 3/8" Whitworth voorgevormd gat.

Wij adviseren u de beste spike te kiezen voor de ondergrond - zacht of hard - en uw prestatie-eisen. Wij raden u aan een afgeronde kop aan de binnenzijde van het ijzer te gebruiken om verwondingen aan het andere been te voorkomen.

Je set dekhengsten moet een aantal verschillende soorten dekhengsten bevatten die passen bij de behoeften van je paard, een kraan om de draad van het dekhengat schoon te maken voor gebruik, een moersleutel en dekhengeldoppen.

Dekhengsten moeten altijd worden afgedopt als ze niet worden gebruikt, om te voorkomen dat stenen en vuil het gat binnendringen of beschadigen.

Bovendien kan het de moeite waard zijn te investeren in een magnetische metalen schaal om te voorkomen dat de noppen verloren gaan en om ze terug te vinden wanneer ze in het gras vallen.

Wij raden u aan de gaten in uw noppen de dag voor een wedstrijd te controleren om er zeker van te zijn dat de schroefdraad van de schoen intact is en dat de noppen correct worden aangebracht.

Maak je schoenplaatjes na gebruik schoon en berg ze droog op.

Wij raden u aan nopjes te gebruiken om ervoor te zorgen dat het voorgevormde gat vrij blijft van vuil.

Het aanbrengen van de schoenplaat


Voordat u het tapeind aanbrengt, moet u ervoor zorgen dat het voorgevormde gat vrij is van vuil. Het kan nuttig zijn een kraan te gebruiken om overtollig vuil te verwijderen.

Begin met het inschroeven van de binnenste tapbout door deze met de klok mee met uw vingers te draaien, waarbij u ervoor zorgt dat de schroefdraad op de hals van de tapbout gelijkmatig in het gat dringt.

Zodra de basis van de tap in contact is met de schoen, is het raadzaam een moersleutel te gebruiken en de tap een laatste kwartslag te draaien om hem vast te zetten.

Nuttige tips


Het kan nuttig zijn te investeren in een magnetisch schaaltje bij het aanbrengen van noppen. Dit helpt om de draadeinden bij elkaar te houden bij het manoeuvreren rond het paard en is ook handig om draadeinden terug te vinden die in de grond kunnen verdwalen.

Veiligheidsinstructies


Raadpleeg altijd uw hoefsmid en dierenarts voordat u dekhengsten aanbrengt.

Beschadigde noppen moeten altijd onmiddellijk worden verwijderd.

Wij raden aan om spikes onmiddellijk na het rijden te verwijderen.

Spikes moeten langzaam worden geïntroduceerd en niet langdurig worden gebruikt, zodat uw paard kan wennen aan de gewijzigde tractie die ze bieden.

Zie ons assortiment eventinglaarzen voor optimale beenbescherming.

Extra informatie

Merk Premier Equine
Fabrikant SKU 6125S-6125XL
Kleur metaal
Kleur Zilver
Geslacht Gemengd
Leeftijdsgroep Volwassene