Pelham dubbelbreekpaard met koperkorrel Premier Equine

Pelham dubbelbreekpaard met koperkorrel Premier Equine

Beginnend op: € 54,40

€ 48,95

-10%
De Pelham dubbele onderbreking met koperkorrel Premier Equine, ideaal voor sterke paarden, bevordert een correct port hoofd voor vakkundig rijden.
Standaard Franse maten
Maathulp

Beginnend op: € 54,40

€ 48,95

Zet op verlanglijst

Beschikbaar

Beschrijving

Pelham dubbelbreekpaard met koperkorrel Premier Equine

De Pelham is ontworpen om te worden gebruikt met twee teugels, één bevestigd aan de bovenste ring (snaffle) en de andere bevestigd aan de onderste ring (curb), die wordt gebruikt wanneer extra hefboomwerking nodig is. Het kan ook gebruikt worden met rounding's bevestigd aan een enkele teugel, zodat het mondstuk en het hoofdstel tegelijkertijd in actie komen.

De dubbelgebroken Pelham met koperen pad heeft een zachtere actie in de mond dan deautres Pelham, omdat het de druk gelijkmatig verdeelt over de tong en de balken van de mond, terwijl het de notenkraker actie van een enkelgebroken bit vermindert. Het koper verwarmt het paard en moedigt hem aan te speekselen en het bit te accepteren. Dubbelgebroken bitten kunnen de manier waarop het hoofdstel in actie komt beïnvloeden en de directheid verminderen door meer druk uit te oefenen op de stangen van de mond.

De kleine ring boven het hoofdstel wordt gebruikt voor een lipriem, die niet essentieel is, maar correct is voor demonstraties en helpt om de kinketting vlak te houden. De Pelham is ideaal voor sterkere paarden die kunnen profiteren van de activering van de hoofdstelteugel die druk uitoefent op de balken van de mond, kin en snuit om een correcte hoofdhouding te bevorderen.

Afmetingen
Volgens onze maattabel zijn de A en B afmetingen voor dit bit als volgt:
4.5" - A=16mm & B=125mm
5" & 5.5"" - A=16mm & B=130mm
6" - A=16mm & B=140mm

Roestvrij stalen paardenbitten...
Roestvrij staal is het meest gebruikte materiaal voor paardenbitten omdat het duurzaam is, gemakkelijk schoon te maken en niet roest. Sommige van onze roestvrijstalen bitten hebben koperen mondstukken die een warm gevoel geven en het paard aanmoedigen om te kwijlen en het bit te accepteren. Roestvrijstalen bitten zijn geschikt voor een breed scala aan paarden en zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen, zodat u het juiste bit voor uw paard en discipline kunt kiezen.

Combineer je dubbelgebroken pelham met een koperen ruiterbit met een van onze anatomische hoofdstellen.

Om gezondheids- en hygiënische redenen wordt dit bit niet teruggenomen als het uit het model wordt gehaald.

Technische details

  • Dubbelgebroken, roestvrijstalen mondstuk met koperen kussentje
  • Kan gebruikt worden met twee teugels of een teugelbit aan een enkele teugel.
  • Idealiter gebruikt door ervaren cavaliers
  • Dit bit is niet BD goedgekeurd
  • Touwtje inbegrepen bij aankoop
  • Kracht van het bit: Sterk

Onderhoudsinstructies

Om een goede hygiëne te bevorderen en de levensduur van je paardenbit te beschermen, raden we je aan om na elk gebruik het volgende verzorgingsregime toe te passen.

1. Spoel je bit na elk gebruik af onder de kraan om speeksel of vuil op het oppervlak te verwijderen.

2. Gebruik een spons of zachte doek om overtollig vuil van het bit af te vegen, met bijzondere aandacht voor de gewrichten en scharnieren.

3. 3. Laat het bit op natuurlijke wijze drogen.

Extra informatie

Merk Premier Equine
Fabrikant SKU 8090-45-8090-6
Kleur zilver
Kleur Zilver
Geslacht Gemengd
Leeftijdsgroep Volwassene