Dressuurzadel voor paarden Kavalkade Titania

Dressuurzadel voor paarden Kavalkade Titania
Beginnend op: € 2.268,75
Standaard Franse maten
Maathulp
Beginnend op: € 2.268,75
Zet op verlanglijst

Beschikbaar

Beschrijving

Dressuurzadel voor paarden Kavalkade Titania

Het dressuurzadel "Titania" is gemaakt van hoogwaardig geolied leer, wat zorgt voor een betere pasvorm in het zadel. Het leer geeft het zadel een individueel en uniek karakter na verloop van tijd. Het zadel met een gemiddeld lage zit heeft een kunststof boom met een elastomeer gedeelte en een gebogen boom (stabieler) die in koude toestand 3 cm kan worden aangepast (verdere aanpassing met warme lucht). De boom is verbreed

is ook achterin verbreed en de zitvulling is zeer zacht voor een nog aangenamer zitgevoel. De uitsparing garandeert optimale bewegingsvrijheid bij de schoft. De zadeldekjes zijn gevuld met een mengsel van zuiver katoen en synthetische wol voor een betere vormvastheid. Ze kunnen gemakkelijk worden aangepast of individueel opgevuld dankzij aparte openingen. Tegelijkertijd belemmeren ze de bewegingen van het paard niet dankzij hun grote steunvlak. Het zadel is uitgerust met chroomleren onderleggers. Het zadel is uitgerust met chroomleren kussentjes en een beugel wordt standaard meegeleverd, maar er is ook een voorziening voor het aanbrengen van een extra beugel. De lange kniestukken zorgen ervoor dat de ruiter een goede zit heeft.

- gemaakt van hoogwaardig geolied leer voor een betere pasvorm in het zadel

- plastic boom

- zeer zacht, opgevuld zadel met een breder achterdeel

- met gebogen boom (instelbaar tot 3 cm, ook koud)

- uitgesneden achterkamer voor meer vrijheid bij de schoft

- zadeldekjes gevuld met zuivere katoen en synthetische wol voor duurzame stabiliteit (gemakkelijk op te vullen met aparte sleuven)

- met chromen leren surcingles

- met zitkussen en extra voorziening voor extra zitkussen

- onder artikelnummer 007 12 kan het zadel "Titania" individueel op kleur worden samengesteld.

Aanvullende informatie

Schoftbreedte: 30, 31

Zitmaat: 17", 17,5", 18

materiaal: geolied leer

Kleur: zwart

Gewicht: 5,9 kg

Wat is geolied leer?

Geolied leer is zacht en duurzaam. Tijdens het looiproces wordt het leer bedekt met hoogwaardige plantaardige oliën. De poriën van het leer gaan open en de olie dringt diep door in verschillende lagen. Het resultaat is een licht gememoriseerd effect dat vooral zichtbaar is op bruin leer. Dit speciale materiaal biedt een uitstekende grip op het zadel, vooral voor rijlaarzen en chaps.

Extra informatie

Merk Kavalkade
Fabrikant SKU 0007010
Kleur schwarz
Kleur Zwart
Karakteristiek Leder