Dubbel bit voor paarden BR Equitation Pessoa Combo Comfort [Grootte 13,5 cm]

Dubbel bit voor paarden BR Equitation Pessoa Combo Comfort [Grootte 13,5 cm]
€ 41,29
Een roestvrijstalen bit van hoge kwaliteit met een comfortabele dubbele break voor gevoelige en moeilijke paarden, goedgekeurd door de FDA.

Niet op voorraad

Beschrijving

Dubbel bit voor paarden BR Equitation Pessoa Combo Comfort

Dit Pessoa dubbelgebroken 3-rings bit is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal in combinatie met flexibel kunststof. Dit maakt de bitten stabiel, maar toch bijzonder zacht en paardvriendelijk. De kunststof heeft een hardheid van 90A en is FDA goedgekeurd. Dit betekent dat het materiaal vrij is van oplosmiddelen, geen weekmakers bevat en niet giftig is. De bitten kunnen gebruikt worden voor alle paarden en zijn vooral geschikt voor jonge paarden, paarden met een gevoelige mond en paarden die moeite hebben met het accepteren vanautres materialen. Het bit heeft een normale werking in de mond en is geschikt voor paarden met een harde mond. De dikte van de canon is 18 mm en de diameter van de middelste bitringen is 70 mm.

Dit ringbit Pessoa heeft een extra ring aan de boven- en onderkant. Wanneer de staanders aan de bovenste ringen worden bevestigd en de teugels aan de middelste of onderste ringen, creëert dit een hefboomwerking. Hoe lager de teugels, hoe groter de hefboomwerking. De middelste en onderste ringen kunnen verbonden worden door Pelham ringen.

Bij een dubbel snaffle bit bestaat de canon uit drie delen. Het middelste deel van de canon ligt plat op de tong. Dit creëert meer druk op de tong dan bij een enkelvoudig trensbit. Hoe dikker het middenstuk, hoe groter de druk op de tong.

Extra informatie

Merk BR Equitation
Fabrikant SKU 251096-M000-135
Kleur zilver/grijs
Kleur Zilver
Maat 13,5 cm - Standaard Franse maten
Geslacht Gemengd
Leeftijdsgroep Volwassene