Enkel bit voor gebogen paarden BR Equitation Sweet Iron

Enkel bit voor gebogen paarden BR Equitation Sweet Iron
Beginnend op: € 46,33
Ontdek ons BR Equitation Sweet Iron enkel bit voor gebogen paarden, ontworpen voor een zachte drukverdeling en een betere acceptatie dankzij de zoete smaak.
Standaard Franse maten
Beginnend op: € 46,33
Zet op verlanglijst

Beschikbaar

Beschrijving

Enkel bit voor gebogen paarden BR Equitation Sweet Iron

Dit bit met enkele ring heeft stevige roestvrijstalen sluitringen en een zacht ijzeren mondstuk met een coating ( sweet iron ) (blauw). De zachtijzeren coating op het mondstuk stimuleert speekselvorming. Wanneer dit materiaal reageert met vocht, warmte en lucht in een oxidatieproces, krijgt het roestoppervlak een zoete smaak. Dit bevordert de acceptatie van het bit. Uiteindelijk verdwijnt de blauwe kleur, maar de smaak van de oppervlakteroest blijft.

Het anatomische ontwerp volgt de vorm van de paardenmond, waardoor een zachte en gelijkmatige drukverdeling ontstaat. De canon van een enkelvoudig snafflebit tipt op een point. Het werkt op de tong, de tralies, de mondhoeken en soms op het dak van de paardenmond. Als de teugels worden gebruikt, neemt het bit een V-vorm aan. Omdat deze canon maar één point scharnier heeft, is de tong vrijer dan bij bijvoorbeeld een canon dubbele snaffle. canon dikte 14 mm. 65 mm ringen.

Een ringbit is een bit met aparte bitringen. Dit type bit wordt over het algemeen goed geaccepteerd, omdat de canon relatief los in de mond ligt.

Extra informatie

Merk BR Equitation
Fabrikant SKU 251103-M000
Kleur blauw/zilver
Kleur Blauw
Geslacht Gemengd
Leeftijdsgroep Volwassene