Dubbel bit voor paarden BR Equitation Sweet Iron Magic System

Dubbel bit voor paarden BR Equitation Sweet Iron Magic System
Beginnend op: € 48,35
Verbeter de communicatie met je paard met het BR Equitation Sweet Iron Magic System bit, dat comfort, controle en stimulatie van speekselen combineert.
Standaard Franse maten
Beginnend op: € 48,35
Zet op verlanglijst

Beschikbaar

Beschrijving

Dubbel bit voor paarden BR Equitation Sweet Iron Magic System

Dit dubbele snaffle bit heeft stevige roestvrijstalen ringen en een zacht ijzeren mondstuk met een "sweet iron" coating (blauw). De zachtijzeren coating op het mondstuk stimuleert speekselvorming. Wanneer dit materiaal reageert met vocht, warmte en lucht in een oxidatieproces, smaakt de roest aan het oppervlak zoet. Dit bevordert de acceptatie van het bit. Uiteindelijk verdwijnt de blauwe kleur, maar de smaak van de oppervlakteroest blijft.

Het anatomische ontwerp volgt de vorm van de paardenmond, waardoor een zachte, gelijkmatige drukverdeling ontstaat. Het Magic System bit combineert de flexibiliteit van een gebroken bit met de geweldige controle van een recht canon bit. Het exclusieve gepatenteerde ontwerp voorkomt dat het bit volledig buigt, waardoor het risico op verwondingen aan de tong en het gehemelte wordt vermeden. Met een canon dubbelgebroken bit bestaat het bit uit drie stukken, waarvan het midden plat op de tong ligt. Hierdoor ontstaat er meer druk op de tong dan bij een canon. Hoe dikker het middenstuk, hoe groter de druk op de tong. canon 14 mm dik. Ringen 65 mm.

Een ringbit is een bit met aparte bitringen. Dit type bit wordt over het algemeen goed geaccepteerd, omdat de canon relatief los in de mond ligt.

Extra informatie

Merk BR Equitation
Fabrikant SKU 251106-M000
Kleur blauw/zilver
Kleur Blauw
Geslacht Gemengd
Leeftijdsgroep Volwassene