Dubbele snaffelgebitten voor paarden BR Equitation Soft Contact

Dubbele snaffelgebitten voor paarden BR Equitation Soft Contact

Beginnend op: € 48,35

€ 43,51

-10%
Geef je paard ongeëvenaarde ontspanning en zachtheid met BR Equitation Soft Contact dubbele snaffle bitten in massief Cuprigan. Ontworpen voor optimaal comfort.
Standaard Franse maten

Beginnend op: € 48,35

€ 43,51

Zet op verlanglijst

Beschikbaar

Beschrijving

Dubbele snaffelgebitten voor paarden BR Equitation Soft Contact

Dit dubbele snaffle bit (olijfbit) is gemaakt van massief Cuprigan met roestvrijstalen ringen. Cuprigan is een legering van 89% koper, 7% aluminium, 3% ijzer en 1% zink. Het oxidatieproces van het materiaal geeft het een aangename geur en smaak. Het anatomische ontwerp volgt de vorm van de paardenmond, waardoor een soepele, gelijkmatige drukverdeling ontstaat. De combinatie van het ontwerp en de unieke samenstelling van Cuprigan helpt het kauwen en speekselen te stimuleren, wat resulteert in een delicate band met de gevoelige mond van het paard. Het bit heeft een normale werking in de mond. De dikte van de canon is 10 mm en de diameter van de bitringen is 50 mm.

Een olijfbit heeft ringen die niet vrij kunnen draaien, waardoor de hulpen een directere actie hebben. Dit type bit wordt over het algemeen goed geaccepteerd, omdat de canon relatief vast in de mond ligt.

Het snaffelbit wordt gebruikt in combinatie met een hoofdstelbit. De kleine ringen laten meer ruimte over voor het trensbit. We raden aan om een trensbit te kiezen die ongeveer 0,5 - 1 cm groter is dan het hoofdstel.

Bij een dubbel trensbit bestaat de canon uit drie delen. Het centrale deel van de canon ligt plat op de tong. Dit creëert meer druk op de tong dan bij een enkelvoudig trensbit. Hoe dikker het middenstuk, hoe groter de druk op de tong.

Extra informatie

Merk BR Equitation
Fabrikant SKU 256027-M000-1
Kleur goud/zilver
Kleur Gouden
Geslacht Gemengd
Leeftijdsgroep Volwassene